Atelier LEK is een onafhankelijk ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in licht: licht in de openbare ruimte, licht voor het exterieur en licht voor het interieur van gebouwen. Onze werkwijze kenmerkt zich doordat we ontwerpen maken waarbij de beleving van de ruimte centraal staat en daarbij op conceptueel niveau denken over licht. Licht is altijd een onderdeel van een groter geheel en we vinden het daarom erg belangrijk om samen te werken met betrokken disciplines en partijen.

Atelier LEK is an independent design studio that specializes in lighting: lighting in public spaces, lighting for the exterior and lighting for the interior of buildings. Our method is characterized in that we think about light at the conceptual level, we make designs in which the perception of space is central. Light is always a part of a greater whole and we find it therefore important to work together with all disciplines and parties.

Het Erasmus MC wint als eerste ziekenhuis ooit een BNA award in de categorie ‘Stimulerende omgevingen'. Atelier LEK maakte het lichtplan voor de publieke ruimtes in en rond het ziekenhuis in nauwe afstemming met EGM architecten. Foto: Rob van Esch
Vanaf mei 2019 hangt er aan de luifel van het kantoorgebouw van Maaskant in Rotterdam een 'gesamtkunstwerk' van bijzondere schoonheid te schitteren. Onder regie van architectenburau AnnA | Annebregje Snijders en in nauwe samenwerking met aannemer Maaq en Kuyfplafonds als installateur heeft Atelier LEK de verlichting ontworpen en technisch uitgewerkt. Dankzij JLL heeft het eindproduct de kwaliteit zoals beoogd.