Atelier LEK is een onafhankelijk ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in licht: licht in de openbare ruimte, licht voor het exterieur en licht voor het interieur van gebouwen. Onze werkwijze kenmerkt zich doordat we ontwerpen maken waarbij de beleving van de ruimte centraal staat en daarbij op conceptueel niveau denken over licht. Licht is altijd een onderdeel van een groter geheel en we vinden het daarom erg belangrijk om samen te werken met betrokken disciplines en partijen. 

Atelier LEK is an independent design studio that specializes in lighting: lighting in public spaces, lighting for the exterior and lighting for the interior of buildings. Our method is characterized in that we think about light at the conceptual level, we make designs in which the perception of space is central. Light is always a part of a greater whole and we find it therefore important to work together with all disciplines and parties.

Blauwe Golven Fontein in Arnhem
Het oog van de Blauwe Golven wordt weer zichtbaar: de eerste test met enkele spuiters en proef met verlichting bij de fontein op de Blauwe Golven
Utrecht Lumen neemt je mee langs de mooie lichtkunstwerken van Utrecht. Na 10 jaar in bedrijf te zijn geweest zijn de werken opgepoets en klaar gemaakt voor de volgende etappe. Zo ook Janslicht, ons lichtplan voor de Janskerk, welke gehele is vernieuwd met behoud van haar oude allure.