ONAFHANKELIJK LICHTONTWERP

Atelier Licht en Kleur (2004, Rotterdam) is een breed georiënteerd lichtontwerpbureau dat, onafhankelijk van de handel, focust op de kwaliteit van de lichtbeleving: in de openbare ruimte, voor het exterieur en voor het interieur van gebouwen.

Iris Dijkstra, eigenaar en oprichter, heeft zich na haar opleiding Industrieel Ontwerper in Delft gespecialiseerd in licht. In 2004 heeft ze ‘Atelier Licht en Kleur’ opgericht. Atelier LEK blinkt uit in het eenvoudig verwoorden van complexe processen en systemen. Met meer dan tien jaar ervaring binnen het vakgebied van de verlichting zijn we als geen ander in staat om multidisciplinaire opgaven en projecten te begeleiden en te functioneren als verbindende schakel tussen opdrachtgever, marktpartijen en gebruiker.

Iris Dijkstra is lid van de IALD: International Association for Lighting Designers

BREED SPECTRUM VAN LICHT

Atelier LEK is gevestigd in Rotterdam, in een bedrijfsverzamelgebouw "De Fabriek van Delfshaven"; een dynamische omgeving met korte lijnen naar verschillende specialisten en disciplines. Samen kunnen we de opgave zodanig 're-framen' dat we tot relevante, creatieve oplossingen komen die tevens een breed draagvlak zullen genieten voor de lange termijn. 

Sinds februari 2015 versterkt MSc. Daan Lagerberg ons bureau als vaste kracht  Daan is afgestudeerd op Architectuur aan de faculteit Bouwkunde op de TU in Delft en is een waardevolle aanwinst door zijn brede interesse rondom de thema's (renovatie)architectuur, licht en ruimte, en zijn kennis van Architectuur en Techniek.  

VERSCHILLENDE SCHAALNIVEAUS

De opgaves waar we enthousiast van worden beslaan alle toepassingen van daglicht en kunstlicht om een beleving te creëren, zowel binnen als buiten.  Daartoe behoren bijvoorbeeld stadsilluminatie, licht voor tentoonstellingen, ziekenhuizen, maar ook product- en strategieontwerp horen bij de vaardigheden van ons atelier. Voorbeelden zijn het maatwerk armatuur voor snelfietsroute RijnWaalpadlicht- en huisstijlconcept voor winkelcentrum Plaza (Rotterdam),het ontwerp van een Huisstijl Openbare Verlichting voor gemeente Breda, de kroonluchter in de Janskerk en de geintergreerde oplossingen voor Arnhem Centraal Station.

ZINVOL LICHT

Atelier LEK ontwerpt zinvolle verlichtingsplannen waarbij kwaliteit, duurzaamheid en beheerbaarheid aansluiten bij de wensen van alle stakeholders. Zinvolle verlichting definieren wij als het 'juiste' licht, op de juiste plek op het juiste moment en kan alleen het resultaat zijn van een ontwerpdialoog met de betrokken partijen.

Kortom: een goede afstemming tussen de vakdisciplines, klant en gebruiker tijdens het ontwerp EN de uitvoering is een voorwaarde voor de kwaliteit op de langere termijn.