Winkelcentrum Plaza

Central Plaza is een multifunctioneel complex met winkels en kantoren in eigendom van Unibail-Rodamco.

Na de eerste gesprekken met Sita, de vertegenwoordiger van de ondernemers van de Plaza, heeft Atelier LEK het winkelcentrum in kaart gebracht: de routes, de entrees, het gebruik, de functies en de toenmalige verlichting. Een voorstel voor de verbetering omhelsde meer dan alleen de verlichting: de entrees, de inrichting, de huisstijl samen met de permanente verlichting en de thematische inrichting waren toe aan een verbetering om de Plaza aantrekkelijk te maken voor hedendaagse winkelpubliek. 

Unibail-Rodamko heeft het voorstel in overweging genomen en in een vervolgfase samen met Group A een brede aanpak begonnen om het totale pand, kantoren en winkelgedeelte, te renoveren. In deze fase is Atelier ook weer gevraagd om de eerste ideeen verdere invulling te geven, in nauwe afstemming met de architecten van de renovatie. 

Het resultaat is bekroond met de ‘Award voor Duurzame Architectuur 2012.’ voor het meest duurzame gebruik. De jury van het Nederlandse Green Building Council, welke deze prijs jaarljks uitrijkt, noemde de renovatie "een prachtig voorbeeld van een grootscheepse, duurzame renovatie, waarbij zowel op kwaliteit als duurzame ontwikkeling is ingezet”.

Door de renovatie van Central Plaza is het energielabel van E naar A opgetrokken.

De projectmanager voor de renovatie was Fakton, de architect was Group A.