Cultuurradar Breda: culturele agenda van online naar on-site!

Op donderdag 26 februari 2015 is de Cultuurradar van Belcrum officieel geopend! Hét kunstwerk dat haar licht doet schijnen in het Havenkwartier. Atelier LEK heeft in opdracht van de gemeente Breda het lichtkunstwerk ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met andere makers in het Havenkwartier. Het werk is tot 2025 te bewonderen aan de Belcrumweg, bij de Veilingkade.

Wethouder Selçuk Akinci „Dit kunstwerk in de openbare ruimte verbeeld de kracht en de impact van de vele culturele initiatieven die in de Belcrum zijn geland. Juist door mensen de ruimte te geven, is er in dit gebied dynamiek zo veel ontstaan: Belcrum Beach, Pier 15 en Stek dragen elk op hun unieke wijze bij aan de culturele invulling van het Havenkwartier.”

Volgens de Gemeente is Atelier LEK een stapje verder gegaan in haar ontwerp dan enkel het realiseren van een lichtkunstwerk. "Atelier LEK heeft echt de verbinding gezocht met bestaande culturele veld. De container is voorzien van een letterbak aan de buitenkant die door middel van gestuurde verlichting woorden en zinnen laat zien. De programmering van deze letterbak wordt gedaan door de culturele organisaties in het gebied. Op deze wijze laat de Cultuurradar steeds het programma van de komende tijd zien. Electron en Bloos verwachten door deze fysieke gezamenlijke programmering dat er nog meer afstemming zal komen tussen de culturele agenda’s in het Havenkwartier."

"

Gemeente Breda: "Atelier LEK heeft echt de verbinding gezocht met bestaande culturele veld voor de lange termijn door de culturele instellingen te betrekken bij de invulling van de content en de mogelijkheid te creeren evenmenten te koppelen aan d"