Rijnwaalpad

De Stadsregio Arnhem Nijmegen is een sterk verstedelijkt gebied, waar de bevolking groeit en de mobiliteit blijft toenemen. Het RijnWaalpad is een hoogwaardige snelfietsroute die beide steden verbindt en het middengebied van Stadsregio Arnhem Nijgen ontsluit voor de fiets. Voor kwalitatieve verbetering van het fietspad is Atelier LEK gevraagd voor een innovatief lichtontwerp, welke de herkenbaarheid van de fietsroute verbeterd. Op basis van de input van de verschillende betrokken gemeentes is een maatwerk ontwerp gemaakt voor armatuur voor de snelfietsroute.

De snelfietsroutes RijnWaalpad en De Liemers hebben als eerste in Nederland een eigen, op maat gemaakt armatuur! Het armatuur is een letterlijke vertaling van het logo, ontworpen door Wunderbar zodat ze de huisstijl over de gehele snelfietsroutes versterkt.

UNIEK & BETAALBAAR DOOR EEN SLIM ONTWERP

In het voortraject zijn verschillende opties afgewogen om de huisstijl door te zetten in het armatuur; van een grafische uiting in de mast, tot en met het laten fabriceren van een armatuur in de vorm van het logo. Op voorhand leek de laatste optie veel te complex en kostbaar, wij boden een vernuftig en slim ontwerp.

INNOVATIEF

De manier waarop de led-modules zijn geïntegreerd in de kettingschakel- behuizing is uniek; de  lichtbron bestaat uit 3 modules, zodat 1. De volumes ieder kleiner zijn en makkelijker kunnen worden geïntegreerd 2. De individueel richtbare modules kunnen samen een lichtbundel creëren die kan worden aangepast aan verschillende profiel-breedtes en 3. de piek-luminantie (en dus de verblinding) is geminimaliseerd.

Naast de functionele verlichting voor het fietspad is er aanvullende verlichting in de 3 conussen aan weerzijden van het armatuur. Deze geven een heel subtiel sc