Dordrecht-kwaliteitsmanagement

Vanaf januari 2013 is Iris Dijkstra onderdeel van de flexibele schil van team OVL van gemeente Dordrecht voor de 'kwaliteitsmanagement openbare verlichting' gedurende de transitie naar led en met de uitdagingen van de smart city. De verschillende werkzaamheden hielden in:

  • Interne en externe communicatie
  • Structurering werkprocessen
  • Projecten: lichtontwerp, lichtberekening, opdracht naar aannemer
  • Aanbesteding onderhoud en beheer: PvE en KPI's en de afstemming ertussen

Vanaf 2015 zijn we begonnen met een nieuwe vorm van aanbesteding, waarbij het oogmerk is om kwaliteit als uitgangspunt te hebben. Het vergt veel vakkennis van verlichting om goed te omschrijven van de kernkwaliteit is die het beste past bij de Drechtsteden. Hiertoe heeft het team zicht, samen met de flezibele schil van adviseurs, verdiept is de belangirjk thema's rond led, duurzaamheid, slimme verlichting en de veranderenderingen bij de aanbieders van armaturen. 

In 2017 is er een innovatieve aanbesteding geweest met als uitkomst nieuwe ledarmaturen voor 5 profielen in Dordrecht, Sliedrecht en Alblasserdam.

De armaturen zijn gecontroleerd en ingemeten bij een laboratorium.*

De eerste projecten (voor levering van armaturen) zijn in voorbereiding en de verwachting is dat deze begin februari 2018 worden opgedragen.

Op basis van de garantieovereenkomst zal een percentage van de armaturen worden ingemeten en gelabeld. Hiertoe zal de gemeente Dordrecht zal samen met de leveranciers een laboratorium selecteren.

"

Johan Jonker (10.1.2018)

"Samen met Iris Dijkstra van Atelier LEK ben ik 3 jaar geleden het project gestart om te komen tot een beleid, het opstellen van een programma van eisen voor de inkoop van led.  Het was een intensief en leerza"